Herczeg Gábor elmondta: a kapitányság ügyeletére augusztus 3-án reggel érkezett bejelentés arról, hogy az éjszaka ismeretlenek ellopták egy helyi lakos háza elől az ott parkoló, Toyota Corolla típusú személygépkocsit. Az ügyben a rendőrség lopás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást, amelynek eredményeként augusztus 8-án azonosították a feltételezett elkövetőt. A 30 éves budapesti V. Bálintot a fővárosban elfogták, majd Gyömrőn, egy illegális autóbontó-műhelyben további három társa – a 49 éves budapesti K. Győző, a 24 éves fülöpszállási V. Tamás és a 44 éves albertirsai A. Attila - is rendőrkézre került. Az osztályvezető tájékoztatása szerint a bontóból csaknem hat teherautónyi gépjárműalkatrészt foglaltak le a nyomozók, ezek igazságügyi műszaki szakértői vizsgálata még tart. A három férfi a rendőrség adatai szerint szervezetten, üzletszerűen, az ország több megyéjéből lopott el Toyota típusú gépjárműveket, amelyeket az illegális műhelybe szállítva szétbontottak, majd A. Attila - a telephely tulajdonosa - az alkatrészeket értékesítette.

Herczeg Gábor az MTI kérdésére válaszolva jelezte: a bő másfél hete tartó eljárás során az alkatrészekből eddig 11 különböző lopott járművet sikerült azonosítaniuk. Ebből négyet Bács megyében, hetet a fővárosban tulajdonítottak el a feltételezett elkövetők. A kárérték már pillanatnyilag is meghaladja a 10 millió forintot, de ez nyomozás közben várhatóan emelkedik majd – tette hozzá.
V. Tamás és V. Bálint ellen lopás és orgazdaság, A. Attila és K. Győző ellen orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A gyanúsítottakat a Kalocsai Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.