A nol.hu információi szerint a rendőrség elfogta S. Ábelt, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2013. augusztus 15-én éjjel háromnegyed 11 körül, a Móricz Zsigmond körtéri McDonald's-ban három lövést adott le a légtér és a mennyezet irányába. Emiatt korábban körözést adtak ki ellene.

A lap szerint a 26 éves férfit a pszichiáterénél fogták el, az orvosi rendelőben várakozott.

A 444.hu eközben arról számol be: S. Ábel édesapja csütörtök este nyolc körül beszélt a fiával,  majd este tíz körül benézett a fiúhoz, aki akkor azt mondta, még elmegy valahova. Ekkor az apa meglátogatta volt feleségét, szendvicseket készítettek a fiuknak, aki másnap reggel ment volna munkába. Nem tudják, S. honnan szerezhette a fegyvert.

A szülőket végül hajnali kettőkor ébresztette a TEK, miután behatoltak a fiú XI. kerületi lakásába, majd felkeresték édesanyja lakását is. Az apa szerint fiát nagyon megviselte az elmarasztaló ítélet, úgy vélte, emberi méltósága sérült, amiért nem értek el semmit az egészségügyi állapotára való hivatkozással. A védelmét ismét Futó Barnabás ügyvéd vállalta.

Korábban

Az MTI úgy tudja, hogy S. Ábelt azért azonosították ilyen gyorsan, mert  a helyszínen hagyta személyes tárgyait. A férfit májusban első fokon két és fél év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék, egyebek mellett emberölés előkészületének bűntette miatt.

A vád szerint a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen több diáktársának megölésére készült 2006 és 2010 között.

A Velvet úgy értesült, pénteken kora reggel még mindig tartott a rendőrségi munka a helyszínen: a gyorsétterem előtt rendőrségi szalaggal zárták le a járdát, két rendőrautó is parkolt az épület előtt.