Villámcsapás miatt keletkezett tűz szerdán egy budapesti, XVI. kerületi családi házban - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Kisdi Máté közölte: a Vidámvásár utcai épületben lángra kaptak a pincében tárolt bútorok és egyéb használati tárgyak, de személyi sérülés nem történt.

Arról is beszámolt, hogy a szerda délelőtti vihar idején egy XVII. kerületi iskolaépülethez is villámcsapás miatt riasztották a tűzoltókat. A helyszínen füstszagot éreztek azt követően, hogy a villám becsapott az épületbe. A felderítésnél azonban kiderült, hogy nem gyulladt ki semmi, csupán egy korábbi avarégetés füstjének a szagát lehetett érezni a termekben.

Valószínűleg villámcsapás okozott tüzet egy házban szerdán Örvényesen, a nádfedeles épület teljes tetőszerkezete és padlástere kiégett - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

Kővári László tájékoztatása szerint az Öreghegyen lévő, 60 négyzetméteres épületből két gázpalackot hoztak ki a tűzoltók; a tűz által okozott anyagi kár az elsődleges becslések szerint 25 millió forint. A megyében az elmúlt órákban esővízelöntések és tűzesetek miatt riasztották a Veszprém megyei tűzoltókat. Az ügyeletes hozzátette: 16 esetben kértek lakóházaknál vízszivattyúzást, főként Ajka és Veszprém térségéből.