Elfogták és őrizetbe vették a Cibakházán történt rablógyilkosság gyanúsítottját, W. Renátó Zoltán 19 éves budapesti lakost, aki kihallgatása során elismerte tettét - jelentették be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki szolnoki sajtótájékoztatóján. Varga József őrnagy, a megyei rendőrség bűnügyi osztályvezetője elmondta: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint W. Renátó kedden az éjszakai órákban anyagi haszonszerzés miatt ment el Cibakházán az ott plébánosként szolgáló 72 éves ember otthonába, megölte, majd áldozata gépkocsijával a fővárosba menekült. A gyanúsítottat több rendőrkapitányság összehangolt munkájával csütörtök délután Budapesten fogták el, őrizetben Szolnokon van, és kezdeményezték előzetes letartóztatását - ismertette a rendőrtiszt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai szerda hajnalban értesítették Szolnok megyei kollegáikat, hogy Budapest XIII. kerületében egy fák közé szorult gépkocsit találtak, a sofőr elhagyta a helyszínt, és a gépjármű-nyilvántartás adatai szerint a Suzukinak cibakházi a tulajdonosa. Az információt a kunszentmártoni rendőrök ellenőrizték, és ekkor találtak rá szerda délelőtt a jármű gazdájára, az idős papra, a bűncselekmény áldozatára - közölte a nyomozás részleteiről a bűnügyi osztályvezető. Elmondása szerint az ügyben a rendőrök Budapesten és Cibakházán párhuzamosan nyomoztak, és a kihallgatások, illetve a helyszíni szemlén beszerzett adatok és információk alapján felmerült annak megalapozott gyanúja, hogy W. Renátónak korábban valamilyen kapcsolata volt az áldozattal, kedden Cibakházán járhatott, ezért elrendelték országos körözését.
A 19 éves fiatalembert csütörtökön a rendőrök a fővárosban, a Népligetben igazoltatták, majd előállították, és Szolnokra szállították. A megyei főkapitányságon kihallgatták, és ekkor elismerte a bűncselekmény elkövetését. "Nyereségvágyból elkövetett emberölésről van szó, a motiváció az anyagi haszonszerzésre irányult" - hangsúlyozta a bűnügyi osztályvezető.