Interneten próbált dohányt árulni egy győri házaspár, ám a netet is jól kezelő revizorok lecsaptak rájuk, amikor át akarták adni az árut - írja a Kisalföld.

A pár 10 kiló dohánnyal bukott meg, pénzügyőr nyomozók csaptak le rájuk a vasútállomáson. A jövedéki bírság összege több százezer forint is lehet, és akár két évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat a pár.

".A regionális bűnügyi igazgatóság szóvivője, Fenyvesi Lili főhadnagy tájékoztatása szerint a revizorok próbavásárlás céljából összesen 10 kilogramm vágott dohányt rendeltek egy internetes hirdetés alapján. A megrendelt füstölnivalók átadására pár nappal később a győri vasútállomásnál került sor. Az adóellenőrök 77 ezer forintot fizettek az eladóként bemutatkozó fiatal férfinek, de nyugtát vagy számlát nem kaptak. Emellett az eladó a jövedéki termék eredetét, adózott voltát sem tudta bizonyítani.Az ügylet lebonyolítását követően az adóellenőrök igazolták magukat, majd a regionális bűnügyi igazgatóság pénzügyi nyomozói is bekapcsolódtak az akcióba." - írja a lap.

A házaspár nő tagja ugyan a házkutatás során azt állította, hogy az ott lévő 5 kg dohány az övé, ennek ellenére gyanúsítottként hallgatták ki.