"Én öltem meg a feleségem miatt. Nem akartam, hogy a válás miatt elszakítsák tőlem, és a bosszúvágy is közrejátszott" – mondta H. Tóth Mihály a bíróságon. A férfit előre kitervelten, aljas indokból, 14. életévét be nem töltött személy ellen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel is megvádolták, miután tavaly két fejlövéssel megölte saját kislányát, majd megpróbált öngyilkos lenni. Azonban önmagának csak súlyos sérülést okozott, hazaérkező felesége időben értesíteni tudta a mentőket.

A férfi tette miatt lebénult a bal oldalára, illetve a koponyája egy darabja is hiányzik. Ezért a bírósági tárgyalásán csak nehézkesen tudta formálni a szavakat is – írja a Blikk szerdai száma. A 44 éves férfi nehezen emlékezett vissza a gyilkosság éjjelére. "Láttam, hogy él, nem halt meg" – magyarázta, miért lőtte összesen kétszer főbe a tízéves Kiarát. "Magamat csak egyszer lőttem meg, másodszor nem sikerült" – tette hozzá. A férfi ennek ellenére állítja, nagyon szerette a kislányát, és nem akarta, hogy a válás következtében elveszítse őt. A kislány gyakran aludt vele, "aznap éjjel is, amikor felkeltem, bementem az alsó házba a fegyverért, akkor döntöttem el, hogy mit teszek, hogy ne más nevelje fel" – mondta.

Most 34 éves exfelesége, Renáta korábban nem vette komolyan a férfi gyilkossággal fenyegetését – írja a napilap. A nő azóta újra férjhez ment, a bíróságon pedig ő is zokogva idézte fel a tragédiát. "Reggel értem haza munkából. Fényt láttam a fürdőben, ahol Misi keresztbe feküdt a földön, véres volt minden" – mondta a nő, aki leszidta a férjét, hogy mit tett magával, és mit fog szólni a lányuk, ha meglátja. "Benéztem a szobába, láttam, hogy a kislány még fekszik, úgyhogy becsuktam az ajtót. Az orvos látta meg, hogy meghalt. Pánikrohamot kaptam" – tette hozzá sírva. Ennek ellenére a nő azt mondta a bíróságon volt férjéről, hogy alapvetően jó ember.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-111 telefonszámot!