Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság pénteken azt a 47 éves osztrák férfit, aki halálra gázolt egy kerékpárost vasárnap este Körmendnél, majd megállás nélkül tovább hajtott – közölte a Vas Megyei Főügyészség szóvivője. Vassné Szele Adrienne elmondta: a férfit halálos kimenetelű közlekedési baleset okozásával gyanúsítja az ügyészség, de azért is eljárást folytatnak ellene, mert távozott a baleset helyszínéről.

Hozzátette: amennyiben a segítségnyújtás elmulasztása is beigazolódik, ez megalapoz egy másik bűncselekményt is. Vasárnap este az osztrák férfi, aki gyakran járt át vadászni Magyarországra, terepjárójával egy olyan útszakaszon előzött, ahol azt tábla tiltja és sebességkorlátozás is van. A manőver közben elütött egy vele szemben szabályosan közlekedő, láthatósági mellényt viselő, megfelelően kivilágított kerékpárost.

Miután elhajtott a baleset helyszínéről, összetört elejű autóját Hegyháthodászon egy majorsági épületben helyezte el, a járműről pedig leszerelte a rendszámot. Két nappal később akkor fogták el a rendőrök, amikor éppen visszatért autójához.