A Fiat keltett veszélyérzetet Eva Rezesovában, amikor betért elé, a BMW „meglepődött” vezetője már nem is tudta volna elkerülni az ütközést – ezt állítja az az igazságügyi szakértő, aki fordulatot hozott a négy ember halálával végződött baleset ügyében. A hvg.hu információi szerint a szaktekintély részvétele az eljárásban felveti az összeférhetetlenséget, ő viszont állítja, hogy ennek oka már megszűnt, amikor a szlovák milliomosnő magánszakértője lett.

Az áldozatok családjának képviselője most kizárását kérte az eljárásból. A számos szakmai kiadványt jegyző, a legismertebb közlekedési perekben közreműködő Melegh Gábor szerint a szlovák milliomosnő ügyében eddig kirendelt szakértők véleményei között óriási ellentmondás van, ilyenkor a bíróság újabb szakértői testületet von be, ez pedig a Budapesti Műszaki Egyetemen működő Műszaki Igazságügyi Szakértői Testület, amelynek Melegh az elnöke, így szerinte az összeférhetetlenség miatt nem vehet részt az ügyben az áldozatok családjának oldalán.  Különösen azért furcsa, mert alig négy héttel később, az ügy szeptember 25-i tárgyalási napján Rezesová ügyvédje, Novák Péter váratlanul újabb műszaki magánszakvéleményt nyújtott be bizonyítékként, amit Melegh Gábor készített. A szakvéleményen információink szerint szeptember 19-i dátum szerepel, vagyis a szakértő bő három héttel az után, hogy az áldozatok családjának írt levelében az ügyben összeférhetetlennek tartotta magát, már el is készült a Rezesová védelmének megbízásából készített, 60 oldalas anyaggal.

"A sajtóból hallottam arról, hogy megszűnt az ellentét a szakértői vélemények között, és így már nem állt fenn összeférhetetlenség” – reagált Melegh Gábor, hozzátéve, hogy pár nappal később kereste meg a szlovák milliomosnő védelme. Az áldozatok családja szintén újra a szaktekintélyhez fordulhatott, miután megszűnt az összeférhetetlenségi ok, de újabb levelükre már nem kaptak tőle választ.

Az újság információit  megerősítette Hantos Ádám ügyvéd, aki az ügyben az áldozatok családjának jogi képviselője. Ezért hétfőn kizárási indítványt nyújtott be a Gödöllői Járásbíróságon, amelyben kérte, hogy Meleghet zárják ki az eljárásból, mert nem várható tőle elfogulatlan szakvélemény.

Eva Rezesová még 2012. augusztusában volt benne egy hármas közúti balesetben, amiben négy ember életét vesztette. A pere idén nyáron kezdődött, aminek az a központi kérdése, hogy pontosan mikor fogyasztott alkoholt a nő, a legutóbbi hírek szerint pedig az sem kizárt, hogy telefonált is a baleset pillanatában.