Csak alapos ellenőrzés után engedték vissza a bírósági dolgozókat, ügyvédeket, al- és felpereseket a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, ahonnan bombariadó miatt küldtek ki mindenkit – közölte a Velvet tudósítója. Hozzátette: hatalmas sorban vártak az emberek arra, hogy visszaengedjék őket az épületbe, a legtöbb tárgyalás ugyanis egy órakor, az ebédszünet után folytatódik. Kollégánk beszámolója szerint a rutinosabb bírósági dolgozók az Országos Bírósági Hivatal irányából tértek vissza az épületbe.

A bombariadót az ORFK is megerősítette a Velvetnek. A sajtószolgálatuk szerint kora délután telefonon érkezett a fenyegetés, a bíróságközponti számát hívta fel egy ismeretlen. Robbanószerkezetet végül nem találtak. Az V. kerületi kapitányság közveszéllyel fenyegetés gyanújával ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Ma a PKKB-n a kerítéssel és csalással vádolt UFO Zsolti ügyét is tárgylaják, ám az ebédszünet után itt sem tudtak pontosan, egy órakor kezdeni, az ügyész ugyanis még a sorban áll. V. Zsolt előző tárgyalásáról itt olvashat!