Tönkrement a kapcsolata a gyerekek anyjával – többek közt ez vezethetett ahhoz, hogy szerda hajnalban egy 30 éves apa megkéselte két gyerekét Budapesten, a XVII. kerületben. A környékbeliek szerint semmi előjele nem volt annak, hogy ilyesmire készülne a magánéleti problémái ellenére sem. "Rendszeresen járt ide hozzám, mindig nagyon életerősnek tűnt, de pár hónappal ezelőtt teljesen összezuhant" – mondta a Velvetnek a környék egyik boltosa.

Az összezuhanás hátterében az állt, hogy a nő elhagyta egy másik férfi kedvéért, azóta teljesen kilátástalannak érezte helyzetét. Mások szerint már két éve komoly problémák voltak a kapcsolatukban. Információink szerint nagyrészt egyedül nevelte négy- és hatéves gyerekeiket, akik közül a nagyobbik most kezdte el az iskolát. Az anyjuk csak egy-egy napra vitte el őket. A család anyagi háttere sem mondható stabilnak, korábban vasazásból éltek, az utóbbi időben a férfi vurstlikat csinált falusi búcsúkon, de egy másik környékbeli elmondása szerint a férfi anyja tartotta el őket.

A Lajosház utcai ház környékéhez éjjel 3 óra körül érkezett ki az első járőr bejelentésre, mostanra a teljes útszakaszt lezárták, mert ez tűnt a legbiztosabbnak nyomrögzítés szempontjából. A helyszínelők nagyjából négy órája dolgoznak a házban, arról nincs információ, mikorra végeznek.