Mintegy harminc méter hosszan beomlott egy épület három lakásának a teteje vasárnap hajnalban Nagykanizsán, senki nem sérült meg – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Farkas Diána szerint a Csengery úton lévő földszintes házsor három lakásának tetőszerkezete hajnali fél 4 körül omlott össze. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók az épületet áramtalanították és elzárták a gázt. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók maguk hagyták el lakásaikat. A három lakásból – amelyből kettő bérelt – összesen hat embert kellett elhelyezni, erről az önkormányzaton keresztül a katasztrófavédelem az ingatlankezelési intézménnyel közösen a gondoskodott.

A házban lakók az MTI tudósítójának a helyszínen elmondták: nagy robajjal dőlt rájuk a tetőzet, de szerencsére a födémet nem szakította át. Elmondásuk szerint nem érte őket teljesen váratlanul, ami történt, mert a házsor utolsó lakásánál lévő tűzfalat a nyáron már meg kellett támasztani a megdőlt tetőszerkezet miatt. Az omlás után egy magántulajdonú és egy önkormányzati bérlakásból ki kellett költözni a lakóknak. A tetőomlás egy szintén bérelt lakás egyik szobáját is érintette, az ott lakóknak hétfőn kell elhagyniuk otthonukat.

Kámán László, az önkormányzati bérlakásokkal is gazdálkodó Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója azt mondta: ismert volt a ház tetőszerkezetének problémája, a kivitelezők feltehetően nem jól végezték el a tűzfal megtámasztását. Az omlásban érintett lakások tetőszerkezete az ottani – nem a vagyongazdálkodási cég által kezelt – társasház osztatlan közös tulajdonát képezi – mondta Kámán László, hozzátéve, információja szerint a lakóközösségnek nem volt elég pénze a tető rendbehozatalára.

A társasházban egyelőre nem lehet visszakapcsolni a gázt, az áramot azonban újra lehet használni, az érintett lakóknak olajradiátorokat és villanyrezsókat adtak kölcsön. A vagyongazdálkodó által megbízott dolgozók már vasárnap reggel megkezdték a megsérült tető bontását és ideiglenes fóliázását, de a helyrehozatalról már a társasház dönt majd – fűzte hozzá a vezérigazgató.