Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy hatéves kisfiú Tiszaföldváron, mert beleesett egy olyan vízelvezető árokba, ahova a város nem használt termálvizét engedik – írja a Szoljon. A helyzet azért bonyolult, mert sok környékbeli jön el az árkokhoz megtölteni kannáit, így biztosítva a meleg fürdővizet a tisztálkodáshoz. A nehéz sorsú családok e lehetőségét azonban kénytelenek lesznek megszüntetni a baleset miatt.

"Egy hat esztendős kisfiú esett bele még nyáron abba az elkerített árokba, melybe a termálkutunk felesleges vizét engedtük bele. A víz hőfoka kicsit magasabb volt, mint hatvan fok, ezért a gyermek égési sérüléseket szenvedett. Ma már jól van a kisfiú, de ez után a szerencsétlenség után sok mindent át kellett gondolnunk a termálvíz felhasználásának módjáról" – nyilatkozta az esetről Hegedűs István polgármester. A megyei rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indította meg a nyomozást, ismeretlen tettes ellen.


Nagyobb térképre váltás

Most a Környezetvédelmi Hatóság kötelezte a települést a víz zárt csőrendszerben való elvezetésére, egy hűtőtó építésére. Az önkormányzat kifolyót is épített, amit hamarosan beüzemelnek, ebből 45 fokos víz fog folyni, így továbbra is hordhatják el az emberek azt. Korábban már volt itt közkifolyó, de egyesek tartálykocsikkal vitték el és értékesítették a vizet.