Hírzárlatot rendelt el a rendőrség a soroksári gyilkosság ügyében, miután nyilvánosságra került, hogy hétfőn a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben nyomok után kutatva újra átvizsgálták az áldozat férjének autóját.

K. Krisztinát szeptember végén, Soroksáron, lakásáshoz közel kocogás közben ölték meg. Az eltelt két és fél hónapban számos verzió született arról, ki vagy kik lehetnek a gyilkosok. Rendőrségi forrásaink szerint úgy tűnik, hiába hallgattak ki közel száz embert, hiába mozdult meg nagy rendőrségi gépezet, a forró nyom kihűlt, a nyomozás eddig nem hozott átütő eredményt. Egyes vélekedések szerint az csupán kommunikációs fogás, hogy a BRFK gyilkossági nyomozói újra és újra olyan eljárási cselekményeket hajtanak végre, amelyben a férj érintett, majd ez nyilvánosságra kerül. Ezzel a valódi elkövetőt, vagy elkövetői kört próbálják meg abban a hitben tartani, hogy még nem került, kerültek célkeresztbe. Miközben van egy olyan verzió, amely a megoldást rejti magában, csak éppen nincs még kellő bizonyíték a detektívek kezében. Ezt a lehetőséget gyengíti, hogy minden esetben a férj közölte a sajtóval, éppen mi történt az ügyben, és nem a BRFK.

Mindennek ellentmond az a belső szakmai vélekedés, hogy nem ismeretlen elkövető a tettes. Az ügy abba az irányba tart, amelybe a debreceni Balla-ügy, ahol egy hozzátartozóból „csináltak” gyilkost. Az önkormányzati képviselő nő megölését követő kilenc hónapos eredménytelen nyomozás után jobb híján a fiát gyanúsították meg a gyilkossággal, noha annak megdönthetetlen alibije volt. Ezt a szakmai vélekedést az erősítheti, legalábbis a megszerzett információink szerint, hogy a nyomozók elképzelhetőnek tartják, a férj a tettes. Eszerint a soroksári nő a kocogás után még hazatért, a férj otthon ölhette meg a feleségét, majd Mercedesével a megtalálási helyre vitte az áldozatot. És a rendőrség mindent elkövet, hogy ezt be is bizonyítsák.

Azzal, hogy valóban lehetséges-e mindez, megkerestük az illetékeseket, ám kérdéseinkre nem voltak hajlandók válaszolni. Így arra sem, az eltelt idő miért nem volt elég arra, illetve mi akadályozta a rendőrséget abban, hogy az áldozat férjét, Kardos Lajost egyértelműen kizárják a lehetséges elkövetői körből, vagy éppen ellenkezőleg: gyanúsítottá váljon. Azt azonban a BRFK megerősítette, hogy hivatalosan semmilyen információ nem közölhető az ügyről. Igaz, erről azt mondták, már a büntetőeljárás kezdetén az a döntés született, csak akkor adnak tájékoztatást, ha meglesz a tettes. Ha ezt a média hírzárlatként kezeli, tegye azt, véli a rendőrség.