Halmazati büntetést kellett alkalmazni Ny. Zoltánra, a pécsi polgármester lányának megtámadójára, annyi bűncselekmény róható a számlájára – derült ki a Sonline riportjából. A 23 éves férfit bűnösnek mondták ki erőszakos nemi közösülésben, súlyos testi sértésben, kifosztásban és személyi szabadság korlátozásában is, ezért 12 év fegyházra ítélte a Kaposvári Járásbíróság. Az ítélet nem jogerős.

A férfi még tavaly április 5-én támadta meg Páva Zsolt egyetemista lányát a belváros északi szélén lévő alagútnál, és meg akarta erőszakolni a buliból hazafelé tartó lányt. Végül kifosztotta a lányt, illetve súlyos sérüléseket okozott neki, de nem tudta megerőszakolni. Kilenc nappal később fogták el. Az ügyet azért tárgyalták Kaposváron, mert a lány anyja a Pécsi Törvényszéken bíró, így elfogultságot jelentettek be.

Az ügyet zártan tárgyalták, és a külföldön élő lány is megjelent a tárgyaláson, addig Ny.-et kivezették a teremből. Több tanú meghallgatása után végül a bíróság ítéletet hirdetett, és különös visszaesőként 12 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, aki enyhítésért fellebbezett. Másodfokon a Kaposvári Törvényszék fog eljárni.