Jogerősen egy év nyolc hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélt kerítés miatt egy rendőrt pénteken a Szegedi Ítélőtábla.

A 34 éves férfi 2013 tavaszán rendőrként szolgált a Szegedi Rendőrkapitányságon. Egy fodrászként dolgozó ismerősével elhatározták, hogy lányokat fognak futtatni. A rendőr ezért megkereste egy nőismerősét, akit rávett arra, hogy prostituáltként dolgozzon a csongrádi megyeszékhelyen.

A lány április 7-én érkezett Szegedre, és úgy állapodott meg a két férfival, hogy az általuk bérelt lakásban fogadja kuncsaftjait, a bevételt pedig megfelezik. A pénz fejében a férfiak vállalták, hogy biztosítják a szexuális szolgáltatáshoz szükséges eszközöket, és szükség esetén megvédik a lányt.

A lány a rendőrtől kapott egy mobiltelefont, amelyen a klienseivel tarthatta a kapcsolatot, a férfi pedig fotókat készített róla, és a prostituált szolgáltatásait kínáló hirdetést adott föl. A nő május végéig fogadta a kuncsaftokat, a bevétellel naponta számolt el, és a megállapodásnak megfelelően a pénz felét leadta a férfiaknak.

A táblabíróság folytatólagosan, társtettesként elkövetett kerítés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit a felfüggesztett szabadságvesztés mellett lefokozással is sújtott, mert úgy ítélte meg, hogy a férfi rendőrként olyan jellegű és súlyú bűncselekményt követett el a prostitúció elősegítésével, hogy nem méltó rendfokozat viselésére.

A férfi társára kiszabott egy év tíz hónapos, három évre felfüggesztett börtönbüntetés már korábban jogerőre emelkedett – tudtuk meg az MTI-től.