"Én már csak az ordítást hallottam" – mondta a Velvetnek a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola igazgatója, Ábrahám Norbert a 17 éves S. Krisztián kedd reggeli öngyilkossági kísérletéről. A Fehérvár szélén, a 62-es főúton, ipari parkok ölelésében álló iskolát érthetően sokkolták az események, ugyanis a fiú a bejárati csarnokban, azaz az aulában ugrott le a karzatról, szinte a főbejárat elé esett – mutatta nekünk a helyet az igazgató. Az eset pont a tanórák kezdetekor történt, így a diákok zöme már a termekben volt.

Hozzátette, az anya kérésére nem mondhat részleteket S. Krisztián állapotáról, bár a diákokat tájékoztatják, hogy van a Szent György Kórházba beszállított, kómába esett fiú. Megkerestük a kórházat is, ahol személyiségi jogi okokból szintén nem adtak felvilágosítást. A reggeli lapok szerint 50 százalék esélye van a felépülésre.

Különös szál a történetben a Blikk és a Bors által is emlegetett banda, amelyik szekírozta S.-t. A nyilatkozástól eltiltott diákok és az igazgató is nemlegesen felelt arra a kérdésünkre, valóban létezett-e ez a banda. "Én nem tudok kényszerítésről, se fizikairól, se lelkiről" – mondta Ábrahám. Szerinte S. ugyan jó tanuló volt, de nehéz körülmények közül érkezett, heten testvérek. Az igazgató szerint újabb fejlemények azután várhatók, hogy napokon belül sajtótájékoztatót tart az iskola fenntartója.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-111 telefonszámot, vagy keresse fel a     Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány oldalát! Illetve keresheti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot, amely a Safer Internet programkeretében gyerekeknek, szülőknek és tanároknak is ajánl lehetőségeket arra, hogyan kezeljék az ilyen helyzeteket.