Szerda este egy súlyosan sérült, agyhalotti állapotba került kétéves gyereket szállítottak be a mentők a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba a Pest megyei Tápiószeléről – tudta meg a Velvet egy helyi forrástól. Úgy tudjuk, a gyerek családon belüli bántalmazás áldozata lett. Az eset a 6100 fős nagyközség szélén, a Nagy Lajos körút egyik házában történt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Beluzsárné Belicza Andrea megerősítette a Velvetnek az esetet. "Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen folytat eljárást" – közölte a szóvivő. Hozzátette, a nyomozás érdekei miatt további részleteket nem árulhat el.

"A mentők valóban kórházba szállítottak egy 2 év körüli kislányt Tápiószeléről a megadott napon. A gyermeket a mentők kiérkezésükkor légzés, vérkeringés nélkül találták, a helyszíni újraélesztés sikeres volt" – válaszolta megkeresésünkre az az Országos Mentőszolgálat. A Heim Pál Kórház kommunikációs vezetője, Berkes Gabriella nem adhatott tájékoztatást a gyerek állapotáról, a kórház ugyanis teljes hírzárlatot rendelt el.

Megkerestük a tápiószelei védőnői szolgálatot is, ahol nem kívántak nyilatkozni lapunknak.


Nagyobb térképre váltás