Nyolc órával azután, hogy bankot robbantottak Budapesten, a Lehel utcában, onnan körülbelül egy-két kilométerre felrobbant egy ház a XIII. kerületi Béke utcában – értesült a Velvet. Egy szemtanú beszámolója szerint több száz méterről lehetett látni a ház fölötti füstoszlopot. Az oltás még délután három óra körül is tartott. 

Posztunkat folyamatosan frissítjük.

A Velvet értesülései szerint egy háromemeletes ház legfelső szintjén történt gázrobbanás, egy személy sérült meg, egy idősebb férfi, őt a mentők kórházba vitték. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, a tűzoltók pedig emelőkosárral közelítették meg a sérült szintet, és onnan oltják vízsugárral a tűz fészkét. A lakás állítólag teljesen kiégett. Úgy tudjuk, egy hatvan év körüli férfié, aki ilyenkor dolgozni szokott. Értesüléseink szerint nem volt otthon, és más sem tartózkodott a még mindig égő lakásban.

Eközben újabb tűzoltóautó érkezett a helyszínre, ez a Gyermek tér felől. A ház tetőszerkezete borzalmas állapotban van, a bent dolgozó tűzoltókat most hívták ki kollégáik. A kár hatalmas: már két-három lakás teljesen kiégett.

Munkatársunknak a ház egyik lakója azt mondta, otthon voltak a robbanás idején, azonnal értesítették a tűzoltókat. Azóta kint várakoznak a többi lakóval, a ház előtt – azt is látták, hogy valakit hordágyon visznek el a mentők, de nem látták, kit. A háromszintes házban sokan laknak, a leégett tetőszerkezet-rész miatt pedig egyelőre nem tudják, hol fognak aludni. A Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivője, Kisdi Márk Máté kérdésünkre elmondta, hogy a lakók számára melegedőt nyitottak a Gyermek téri idősek otthonában. Hozzátette: a tűzoltók még délután három órakor is oltották az épületet. A folyamat azért torpant meg, mert rászakadt a tetőzet a legfelső emeletre, és mivel félő, hogy ez alsóbb szinteken is megtörténik, csak kívülről tudják oltani a házat. A robbanás következtében 16 lakás vált lakhatatlanná, írja az MTI.

AZ MTI közlése szerint már félpályán megindulat a forgalom a XIII. kerületi Béke utca Rokolya utca és Dolmány utca közötti szakaszán, amelyet korábban a rendőrség teljesen lezárt.  A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán délután azt írta, hogy a 105-ös busz már mindkét irányban az eredeti útvonalon közlekedik, valamint újra a teljes vonalon jár a 14-es villamos is, ám ez utóbbi az érintett Rokolya utca megállóban nem áll meg.


Nagyobb térképre váltás