"A Deák és az Opera között, elég sok a rendőrautó" – írta a 444.hu-nak az egyik olvasó, aki fotót is mellékelt. Az ORFK sajtóosztálya a lapnak elmondta, gyanús csomagot találtak az Andrássy út 6. szám előtt, ahol egy OTP bank található. A rendőrök lezárták a környéket – ide kattintva láthatja a képet. Az Origo úgy tudja, a tűszerészek megérkeztek a helyszínre. Megállapították, hogy robbanóanyag, robbanószer nem volt a csomagban, 18:10 perckor megindult a közlekedés. Az Index úgy tudja, CD-tisztítót hittek bombának, ezt a rendőrség megerősítette a honlapján.

"A rendőrség lezárta az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között. A 105-ös autóbusz a Podmaniczky utcán haladva kerüli el a lezárt útszakaszt, ezért nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M és az Oktogon M megállót" – közölte a BKK a Facebookon. Az Index információi szerint "az Andrássyra néző házak kijáratait is lezárták. Az Andrássy út 9. alatt lakókat például arra kérték, hogy a házat a Paulay Ede utca felőli kapun át közelítsék meg."

A Police.hu közleményében az áll, hogy 16 óra 44 perckor az Andrássy úton egy bankfiók előterében gazdátlan csomagot találtak, melyet a bank biztonsági őre egy közeli szeméttárolóba dobott. A rendőrök kiérkezésüket követően lezárták a Budapest VI., Káldy Gyula út és Székely Mihály közötti útszakaszt.

Január 13-án hétfőn reggel a Lehel utcában felrobbantottak egy bankot, a rendőrség egy motorost keres. A napokban megszaporodtak a bombariadók, a rendőrség nagy erőkkel követi a bejelentéseket, ma délelőtt a Mammut bevásárlóközpontot ürítették ki egy bejelentés miatt