A rendőrség a police.hu szerint egy autótolvajt keres, aki január 17-én 0:20-0:25 között Pécsen, az Országos Mentőszolgálat állomásáról elvitte az LNM-028 rendszámú, világosszürke Opel G Astrát. Négy nappal később a kocsi tulajdonosa délután háromnegyed egy körül felismerni vélte járművét (ugyancsak Pécsen), de a kocsin külföldi – talán osztrák – rendszám volt. Azért megpróbálta feltartóztatni, de a vezetője gázt adott és távozott a helyszínről.

A kocsit az alábbi fantomképen látható, 30-40 év körüli, sovány testalkatú férfi vezette. Arca és orra hosszúkás, haja rövid, fekete, frizurája tüsi formájú. A férfi fekete-fehér csíkos pulóvert vagy pólót, és sötét színű, tavaszi kabátot viselt. A gépkocsiban utasként tartózkodott egy nő, akinek arca kerek, haja sötét, göndör, vállig érő.

A Pécsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a férfit felismeri vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pécsi Rendőrkapitányságot a 06-72-504-400-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.