Egy magát Őrseregnek nevező ismeretlen csoport magára vállalta a január 13-i Lehel úti bankrobbantást – írja a Hvg.hu a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) honlapjára hivatkozva. A bankok elleni akcióikról (pl. bankfiók-foglalások) elhíresült szervezet közölte: "A konspiratív jelleggel, betűkirakással megírt levél a VÉSZ honlapján közzétett közleményekre hivatkozik, valamint arra, hogy VÉSZ elnöke évértékelésében kilátásba helyezte a 'bankháború' újraindítását, amennyiben végleges és megnyugtató megoldás nem születik a devizahitelezésnek nevezett hatalmas csalássorozat áldozatainak ügyében".

Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda lefoglalta a levelet, és nem engedi annak semmilyen részletét nyilvánosságra hozni, főleg mivel leendő célpontok is szerepelnek a listán. Persze a levél hitelességét még vizsgálják, az is lehet, hogy átverés. A VÉSZ szerint a levél őket is kioktatta, hogy "háborújuk" nem elég radikális. A VÉSZ el is ítélt "minden fellépést, amely bárkire, akár egyetlen embertársunkra is veszélyes lehet". A Hvg.hu megszólaltatott egy nemzetbiztonsági tisztet, aki szerint az is előfordulhat, hogy nem az agyonkeresett elkövető jelentkezett, hanem a robbantást meglovagoló új személy vagy csoport próbál profitálni a helyzetből.

Frissítés: Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megerősítette az MTI-nek, hogy létezik a levél, amelyet a VÉSZ elnökének küldtek. "A rendőrség a levél létezésének tényét megerősíti, a levél tartalmával és a tett intézkedéseivel kapcsolatban azonban jelenleg tájékoztatással nem szolgál" – válaszolta az ORFK Kommunikációs Szolgálata hétfőn.