Rendőrök adtak vissza egy édesanyától elrabolt csecsemőt Kevermesen, a gyereket jogtalanul fogva tartó két családtagot, az anya élettársát és apját a rendőrség a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével fogta el – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn. 

Vargáné Szombati Andrea elmondta, hogy a 45 éves J. Sándort és 24 éves fiát vasárnap vette őrizetbe a rendőrség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése megalapozott gyanúja miatt. A rendőrségtől az édesanya családi vita miatt kért segítséget. Elmondta, hogy élettársa, valamint annak apja erőszakkal vették el tőle három és fél hónapos gyermekét és nem akarják visszaadni.


Nagyobb térképre váltás

A mezőkovácsházi rendőrök felkeresték a házat, ahol a két férfi él, ők azonban felszólításra sem voltak hajlandók a csecsemőt kihozni az épületből. Az élettárs apja a gyermek életének kioltásával fenyegetőzött, ha bárki megpróbálja elvinni tőlük a kislányt. Az apát és fiát a TEK segítségével fogták el, majd a gyereket sértetlenül átadták édesanyjának. A rendőrök a házkutatás során egy bozótvágó kést találtak, amelyet lefoglaltak.