Előzetes letartóztatásba helyezte kedden a Budakörnyéki Járásbíróság azt a három érdi férfit, akik karddal támadtak rá az ellenük falopás miatt intézkedő rendőrökre - közölte a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője a végzés kihirdetése után az MTI-vel.

A csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított férfiak letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a tanúk esetleges befolyásolása miatt, 30 napra rendelték el.

Gyugyi Csilla korábbi tájékoztatása szerint a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészének szombaton tett feljelentése nyomán az érdi rendőrök kimentek a falopással gyanúsítható emberek házához, hogy elszámoltassák őket.

A rendőrök láttán a lakók az udvarra futottak, megfenyegették őket, ketten pedig karddal a kezükben a kerítésen át szurkáltak feléjük. A harmadik férfi eközben megragadta, és a kerítéshez húzta az egyik rendőrt.

Mivel a fenyegetőzés és szidalmazás folytatódott, a helyszínre érkező Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai lezárták a környéket, majd előállították a három férfit.