Hétfőn mi is megírtuk, hogy Nyírábrány felé haladó személyvonat Debrecen és Nagycsere között gázolt el egy ismeretlen embert. Akkor viszont még fogalmunk sem volt, hogy az akkor ismeretlennek hitt férfi valójában a debreceni Tóth Árpád Gimnázium egykori igazgatója, Sz. Szabolcs, akit hiába találtak meg tavaly novemberben, tegnapelőtt a vonat elé lépett.

"Magam is éltem az azóta hibás lépésnek bizonyult hitelfelvételi lehetőséggel, ami még a kezdeti válság környékén sem okozott különösebb problémát... A lemondásomat egészségügyi okok mellett az is indokolta, hogy csak intézményvezetői fizetésből egyre kevésbé láttam valószínűnek, hogy el tudom tartani a családomat és gondoskodni tudnék a két nagyobb fiamról... Az elmúlt hónapokban az anyagi nehézségek nem vagy csak részben enyhültek annak köszönhetően, hogy iskolán kívüli munkával tudtam kiegészíteni a család bevételét, ám, sajnos, most hétvégére eljutottam egy olyan pontjára a keserűségnek, ahol végképp igazságtalannak éreztem a társadalom olyan beállítottságát, ahol következetesen lelkiismeretes és tisztességes munkával nem, vagy csak nehezen lehet boldogulni" – árulta el hazatérése után a civishir.hu interjújában. Senki nem gondolta volna, hogy visszatérése után is ugyanolyan reménytelennek látja a jövőt, mint eltűnése előtt, és véget vet életének. Gyászoló családja az alábbi közleményt tette közzé:

2014. január 27-én, hétfőn este, 42 éves korában, tragikus körülmények között elhunyt Szilágyi Szabolcs, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium volt igazgatója. A sajtóban ezzel kapcsolatban már megjelentek az első híradások és megérkeztek az első reagálások is.

A gyászoló család ezúton szeretné megköszönni az együttérző hozzászólásokat mindenkinek, akár ismerték személyesen Szilágyi Szabolcsot, akár nem, egyúttal határozottan elutasítja mindazokat a megnyilvánulásokat, amelyek Szilágyi Szabolcs halálával kapcsolatban bármilyen találgatásokat, rosszindulatú megjegyzéseket tartalmaznak.

Felhívjuk a sajtó képviselőit, a híreket olvasó közönséget, és minden jóérzésű embert, hogy tartsák tiszteletben a család érzéseit ezekben a nehéz órákban. Ezúton tudatjuk, hogy a család az emlékezés és a gyász napjait szűk körben szeretné megtartani, a továbbiakban pedig semmilyen formában nem kíván egyetlen sajtóorgánumnak sem nyilatkozni, valamint egyetlen hírre sem reagálni Szilágyi Szabolcs halálával kapcsolatban.