A 20 éves vádlott sms-ben fenyegette meg a tekintélyes dombegyházi férfit, hogy kompromittáló videókat tölt fel az internetre.

Közel félmillió forintot adott át a zsarolónak, majd öngyilkosságot követett el az a köztiszteletben álló idős dombegyházi férfi, akit egy sms-ben azzal fenyegettek meg: elterjesztik róla, hogy pedofil.

A Battonyai Járási Ügyészség folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette és folytatólagosan, jelentős értékre üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy 20 éves, előzetes letartóztatásban lévő, ugyancsak dombegyházi férfi ellen.

A vádirat szerint a vádlott fél éven keresztül – 2012. novemberétől kezdődően 2013. júliusáig – egy-két napi rendszerességgel megkereste a Dombegyházon közmegbecsülésnek örvendő sértettet – akiről köztudott volt, hogy mint volt tsz-elnök jómódú, de ugyanakkor nagyon jóindulatú ember –, és tőle különböző valós vagy valótlan indokokra hivatkozással, vagy indokolás nélkül alkalmanként 6.000-től 350.000 forintig terjedő összegű készpénzt kért és kapott kölcsön – idézi az ügyészség közleményét a beol.hu..

A 20 éves férfi a kölcsönöket úgy vette fel, hogy azokat nem akarta, de nem is tudta volna visszafizetni, így - az ügyészség hivatalos megfogalmazása szerint – „114 alkalommal ejtette tévedésbe a sértettet, amely magatartásával mindösszesen 9.701.500 forint kárt okozott a részére”.

Tavaly július 16-án a sértett további pénzösszegeket nem volt hajlandó átadni a vádlottnak, ezért az sms üzenetekben azzal fenyegette meg, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor elhíreszteli róla Dombegyházon azt, hogy pedofil, hogy megleste őt, miközben fürdött, fogdosta, illetve az internetre olyan videót tölt fel, amelyen az látható, hogy a sértett a vádlottat fogdossa.

Az idős férfi attól tartott, hogy a vádlott híresztelésnek a falu közössége esetlegesen hitelt ad, ezért három egymást követő nap 495.000 forintot adott át a vádlottnak, majd ezt követően öngyilkosságot követett el.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a 20 éves férfi 2–12 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.