A Bors azt írja, hogy a hazugságvizsgálat után tört meg az a tárnoki férfi, aki a gyanú szerint bebetonozta volt szeretőjét. "Nagyon megbántam, amit tettem. Nagyon sajnálom" – ezt ismételgette C. Zoltán, amikor felidézte, miért kellett meghalnia S. Zoltánnénak, akit húsz évvel ezelőtt ismert meg. A villanyszerelő végzettségű, háromgyerekes családapát a rendőrség tanúként idézte be, de vállalta a hazugságvizsgálatot, és végül vallomást is tett.

A Bors úgy tudja, hogy C. Zoltán a vallomásában elmondta, a nő több mint húsz éve lett a barátnője, és szakítani akart vele, mikor 1993-ban megismerte a feleségét. Ezt a nő viszont képtelen volt elfogadni, és bár férjhez ment 1995-ben, és gyerekei is születtek, nem akart lemondani a kapcsolatukról, ezért egyre sűrűbben jelent meg C. Zoltán otthonánál, ahol a férfi felesége előtt is többször jelenetet rendezett. "A két család próbált valamilyen megoldást találni a helyzetre. Az volt a cél, hogy az asszonyt valamilyen módon megnyugtassák. Krisztina egy alkalommal kirohant a konyhába, és azt mondta, hogy hasba szúrja magát. Épp C. Zoltán és a nő volt férje rohant utána, hogy megmentse az életét" – mondta Parti Ágnes, C. Zoltán ügyvédje.

A férfi vallomása szerint április 15-én  a nő ismét megjelent C. Zoltán otthonánál, mikor a férfi otthon volt és épp villanyt szerelt. Ajtót nyitott, a kezében egy kábeldarabbal, amivel percekkel később megfojtotta a nőt. "Elborult az agyam. Húsz év keserűsége, az érzelmi zsarolások emléke tört fel bennem" – mondta a férfi, aki ügyvédje szerint erős felindulásból ölt, nem készült a gyilkosságra, sőt korábban épp ő segített megmenteni a nő életét.