Kína, Vietnam, a Fülöp-szigetek és az Egyesült Államok is segít Malajziának a Boeing 777-200-as gép felkutatásában, bár egyelőre nem találtak roncsokat, amik arra utalnának, hogy az utasszállító a tengerbe zuhant volna – írja az Index. Emellett az FBI is bekapcsolódott a történtek kivizsgálásába, washingtoni illetékesek azzal indokolták az FBI szerepvállalását, hogy amerikai állampolgárok is voltak a gépen, illetve tisztázni szeretnék, hogy terroristáknak köze lehetett-e a gép eltűnéséhez. Hisammuddin Hussein malajziai közlekedési miniszter is azt nyilatkozta, hogy a hatóságok a terrorcselekmény lehetőségét is vizsgálják.

Az utlaslistát még vizsgálják a hatóságok, több embernek gyanús a személyazonossága. Egy ember egy 2012-ben, Thaiföldön ellopott osztrák útlevéllel, egy másik egy szintén lopott, olasz útlevéllel jutott fel a gépre. A két utas ugyanannyiért vásárolta jegyét és thai bhatban fizettek. A radarok adatait is vizsgálják, a legújabb hírek szerint a pilóta lehet, hogy visszafordult, mielőtt eltűnt a gép – írja a Daily Mail.

A Malaysia Airlines Kuala Lumpurból Pekingbe tartó Boeing 777-200-as típusú gépe, fedélzetén 154 kínai utassal és 12 fős személyzettel a Dél-kínai-tengeren tűnt el szombat hajnalban, 246 kilométerre a partoktól. A repülőn összesen 239-en utaztak, köztük két csecsemő. A CNN közlése szerint magyar állampolgár nem tartózkodott a fedélzeten, viszont 14 másik ország (kínaiak és malajziaiak, de osztrák, holland, francia, ukrán, orosz, amerikai, ausztrál, új-zélandi és tajvani) polgárai igen.