Összeütközött egy személykocsi és egy rendőrautó a XVII. kerületi Pesti út és Csomafalva utca kereszteződésében hétfőn kora este – tudta meg a Velvet. Az ütközés erejétől a rendőrautó a Pesti út 278. számú családi ház kertjébe repült. Értesüléseink szerint négyen sérültek meg.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szerint a sérültek közül hárman a rendőrautóban utaztak. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, mind a négy sérültet kórházba vitték már. A másik autóból a sebesültet a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk, ők egy tűzoltóautóval és egy műszaki mentővel érkeztek a helyszínre, darus kocsira nem volt szükség a rendőrautó kiemeléséhez. 

Kerestük az Országos Mentőszolgálatot is, sajtószolgálatuk szerint az autót vezető középkorú nő súlyosan megsérült, míg a három rendőr könnyű sérüléseket szenvedett. Az ügyeletes kórházba szállították őket. Információink szerint ez azt jelenti, hogy a három rendőrt a Honvédkórházba, a nőt pedig a Merényi Gusztáv Kórházba vitték. A Merényi Kórházban viszont tagadták, hogy oda érkezett volna a sérült.

Helyszíni tudósítónk beszámolója szerint sok volt a nézelődő és nagy a torlódás a környéken. Egy ittlakó nő elmondta, látta, ahogy a sérülteket elviszik mentővel. Egy mentő vitt el két rendőrt, egy férfit és egy nőt, két mentő a további két sérültet. A szürkés civil kocsinak levágták az ajtaját, úgy fértek hozzá a sebesülthöz.

Munkatársunknak egy másik szemtanú azt mondta, emlékei szerint a rendőrautó egy kocsit és egy sávokat elválasztó járdaszigetet előzött balról, ekkor ütközött. Szerinte a rendőrautó megkülönböztető jelzést használt. A képek alapján egy Renault Thalia ütközhetett a rendőrségi Opel Astrával.

A Pesti úton jelenleg sokáig félpályás lezárás volt érvényben, a Belváros felé vezető oldalt zárták le a helyszínelés idejére. A sövény szétvágása után kivontatták a rendőrautót a ház kertjéből.

Frontális ütközések Pest megyében

Frontálisan ütközött két személyautó hétfő este Piliscsabán, a balesetben hárman megsérültek – közölte a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság szóvivője. Beluzsárné Belicza Andrea szerint a Fő úton ismeretlen körülmények között történt karambol sérültjei közül egy ember állapota súlyos. A helyszínelés befejezéséig félpályán, váltakozó irányban halad a forgalom – tette hozzá a szóvivő.

Frontálisan ütközött két személyautó hétfő este a 4-es főút Ceglédet Abonnyal összekötő szakaszán is, a balesetben ketten megsérültek, az utat lezárták – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. Csámpai Attila elmondta, hogy a karambolban a két kocsi három utasa közül ketten sérültek meg könnyebben. A ceglédi tűzoltók hozzákezdtek a műszaki mentéshez, a helyszínelés befejezéséig az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat Újszilvás felé terelik – tette hozzá a szóvivő. (MTI)