Bár korábban azt írtuk, hogy Bene László idén májusban szabadulhat a börtönből, a Délmagyar.hu úgy tudja, hogy sem a fegyházban tanúsított magatartása, sem személyes meghallgatása nem győzte meg a bíróságot arról, hogy idén májusban 20 év fegyházbüntetés letöltése után feltételesen szabadon engedje a többszörös gyilkos Bene Lászlót. A Szegedi Fegyház és Börtönben raboskodó sorozatgyilkos 2016-ig még biztosan börtönben marad.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta és ezzel jogerőre emelte a büntetés-végrehajtási bíró március 4-én meghozott végzését, mellyel a több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt Bene László feltételes szabadságra bocsátást mellőzte.

A magyar kriminalisztika egyik legkülönlegesebb, egyben legkegyetlenebb bűnözői párosa a Bene-Donászi néven hírhedtté vált Bene László és Donászi Aladár. Egykor a börtönben ismerkedtek meg, szabadulásuk után dohánylerakatok kifosztásából tartották fenn magukat. Egy tíz főből álló laza kapcsolatú bűnözői csoportot hoztak létre, és 1989-től 1994 májusáig tartott közös ámokfutásuk.