Magába fordult, nem beszélt senkivel és zavartan viselkedett az a jászberényi 22 éves nő, aki nem sokkal később ismeretlen helyre távozott. A tájékozódásra képtelen nő édesapja attól tart, hogy idegenek kihasználták értelmi sérült lánya hátrányos helyzetét.

Pataki Hajnalka 22 éves jászberényi lakost eltűntként keresik – jelent meg a rendőrség hivatalos honlapján, a police.hu-n. A nő 2014. március 17-én 17 óra 30 perc körül otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta lakcímére nem tért vissza, tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem adott magáról.

A nőről annyit tudni, hogy körülbelül 150 centiméter magas, sovány, vékony testalkatú, zöldeskék szemű. Szőkésbarna, egyenes szálú, lapockáig érő haja van, melyet eltűnésekor copfban hordott. Utolsó ismert ruházata: fekete melegítőalsó, rózsaszínű garbó fazonú pulóver, sötétkék kapucnis felső és fehér színű sportcipő.

„Pár napja zavartan viselkedett, teljesen magába fordult és nem beszélt senkivel. Aznap délután, amikor utoljára láttuk, hangos sikítással kirohant az ajtón. Az édesanyja hiába ment utána, már nem érte utol" – mondta a Velvetnek az eltűnt lány édesapja. Hajnalka értelmi sérült, ezért dolgozni sem járt, a szülei nem tudnak róla, hogy bármiylen konfliktusa lett volna, ami felzaklathatta. 

„Körülvesz bennünket az erdő, már keresőkutyákkal is a nyomába eredtünk, de semmi. Fél a sötétben, nem tud tájékozódni és kerüli az emberek társaságát. Már mindenhol kerestük,  még ötletünk sincs, hogy merre lehet. Attól tartunk, hogy valaki kihasználta hátrányos helyzetét" – mondta el kétségbeesetten az apa. 

Látta? Jelentkezzen!

A Jászberényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Pataki Hajnalkát felismeri és tartózkodási helyéről érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Jászberényi Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), továbbá a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.