A Velvet beszélt azzal a fiatal magyar férfival, aki megállítottaa túszejtőt a Lufthansa München-Budapest járatán kedden délben. A támadó ki akarta nyitni az ajtót, a magyar férfi leteperte, hogy ezt megakadályozza.

„Gondolkodás nélkül előrerohantam a 23. sorból" – mondta a Velvetnek Konka Csaba, aki floridai nyaralásából utazott Budapestre, müncheni átszállással. A 40 éves férfi – aki akkor már 23 órája ébren volt – elmondta, hogy a koszovói támadó eleinte hátul ült, de mivel a gép késve indult el, a később felszállók okozta kavarodást kihasználva valahogy előre ment. Az utasok arra lettek figyelmesek, hogy az egyik légiutaskísérő előrerohan, azt hitték, hogy baleset történt, majd észlelték, hogy a koszovói támadó túszul ejtette az egyik légiutaskísérőt.

A nő a tenyerén és a nyakán sérült meg a támadás közben, de sikerült kimenekülnie a szorításból. Ezután a koszovói támadó az ajtóhoz ment, hogy kinyissa menet közben, Konka Csaba ekkor elrángatta a férfit az ajtótól, a támadó ezután újabb túszt ejtett: egy ötvenéves légiutaskísérőt. A nőt a kabinba vitte, a szituációt két német fiatal férfi igyekezett uralni, angolul és németül nyugtatgatták a 180-190 centi magas támadót. A repülőgép közben visszafordult, a müncheni reptéren tűzoltók és a rendőrök várták a gépet, ami biztonságban leszállt. A rendőrök egy tolmáccsal mentek a fedélzetre, állítólag a koszovói támadó minden ellenkezés nélkül megadta magát.

A korábban engedély nélkül Németországba beutazó, majd őrizetbe vett támadó feltehetően kihasználhatta a helyzetét: rendőrautó vitte a repülőgéphez, így kikerülte az ellenőrző kapukat, a magyar férfi szerint könnyen lehet, hogy így került a penge a fedélzetre.

Konka barátnője a Velvetnek elmondta, hirtelen arra lett figyelmes, hogy a barátja előrerohant segíteni.

Az Airbus A 321 típusú repülőgépen összesen 76 utas tartózkodott, a magyar férfi és a barátnője elöl ültek az ajtónál. A Velvet a családtagoktól úgy tudja, hogy ahogy visszaért a repülőgép Münchenbe a támadás után, a férfi barátnője hazatelefonált, és elmondta, hogy mi történt velük. Úgy tudjuk, hogy a leszállás után a rendőrség kihallgatta a magyar férfit a helyszínen.

Ahogy arról hírt adtunk, a Münchenből Budapestre tartó járat felszállás után 15 perccel visszafordult, mert egy koszovói férfi egy centi széles, négy centi hosszú borotvával fenyegetőzött, és túszul ejtett egy légiutaskísérőt. Állítólag három légiutaskísérő is megsérült. A bajor rendőrség nyilatkozata szerint dulakodás nem történt a járaton, ami menetidő szerint 13.20-kor perckor landolt volna Budapesten. 

Facebook oldalunkon hozzászólhat!

Kövessen minket a Facebookon is!