A Velvet értesülései szerint Welsz Tamás a halálát megelőző napon barátnőjének bevallotta: kilátástalannak látja a helyzetet, és ezért minden nála lévő bizonyítékot átad a rendőrségnek, majd öngyilkos lesz. Ezt információink szerint a nő maga mondta el tanúvallomásában. Úgy tudjuk, az úgynevezett Simon-ügyben kulcsszerepét játszó, majd egy rendőrautóban rejtélyes körülmények között meghalt üzletember a hozzá kiérkező rendőröknek is szólt, hogy mérget vett be. 

Mint ismert, egy rendőrautóban lett rosszul az MSZP-s elnökhelyettes Simon Gábor ügyével összefüggésbe hozott üzletember, akit korábban Panamában csalással vádoltak, és az Interpol is körözött. Állatólag a Sólyom Airways megmentőjeként színre lépő Welsz lakásában találták meg Simon hamis útlevelét, és ő segíthetett pénzügyeinek rendezésében is. Hétfői sajtóértesülések szerint afrikai méreg végzett vele

A Velvet az ügyet közelről ismerő forrásai szerint valóban igazak azon sajtóértesülések, miszerint egzotikus, kígyótól vagy póktól származó, peptid alapú méregtől halt meg a kétes üzleteiről ismert férfi, azonban ezt a hozzá kiérkező rendőröknek is elmondta. 

Úgy tudjuk, Welsz barátnőjét – aki szintén szerepel a Simon-ügy gyanusítottjainak listáján és őt is körözi az Interpol – beavatta a tervébe. A nő vallomásában információink szerint szerepel, hogy Welsz Tamást – miután már nem tudta bizonyítani átvert üzletfelei előtt, hogy bármilyen politikai vagy titkosszolgálati háttérrel rendelkezne a Simon-ügy kirobbanása után – egyre többen fenyegették meg azok közül, akiket több százmilliós összegekkel vert át. Welsz a halála előtti napon elmondta barátnőjének, hogy minden rendelkezésére álló dokumentumot átad a rendőrségnek, és öngyilkos lesz – ezt a nő vallomásában mondta el a nyomozóknak.

Úgy tudjuk, egy rendőrautó ment érte másnap a Logodi utcai irodájához, miután önként jelentkezett a bizonyítékokkal. A kiérkező rendőröknek elmondta, hogy méreg van a szervezetében. Infomációinkat az eddig megjelent, más forrásból származó hírek is alátámasztják:

A rendőrség eddig hivatalosan csak azt cáfolta, hogy Welsz a rendőrautóban bevett volna valamit: Az ORFK szóvivője március 21-én úgy fogalmazott, a rendőrök szerint nem vett be semmit a rendőrautóban Welsz Tamás. Ráadásul a szóvivő szerint Welsz maga jelentkezett a rendőröknél, hogy bizonyítékokat szeretne átadni a Simon üggyel kapcsolatban. 

Az üggyel kapcsoalatban ismét kerestük az ORFK sajtószolgálatát, ám kérdéseinkre – a nyomozásra való tekintettel – nem kaptunk választ, ám azt válaszukban elismerték, hogy az ügyet közigazgatási eljárásban vizsgálják. 

„A közigazgatási hatósági eljárásról szóló törvény alapján a korábbi közléseinket meghaladó tájékoztatást nem adhatunk az ügyről, mert a jogszabályok nem teszik lehetővé" – írta a Velvetnek válaszában az ORFK sajtóosztálya.

A legtöbb ilyen esetben a közigazgatási eljárás azt jelenti, hogy kizárták az idegenkezűséget és öngyilkosság állhat az ügy hátterében.