Rendőr vagy országgyűlési képviselő lehetett annak akciónak a célszemélye, ami tegnap este történt az M3-ason, amikor a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai tartóztattak fel három autót – értesült a Velvet.

A Velvet információi szerint a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai csütörtök kora este 7 óra előtt néhány perccel az M3-as bevezető szakaszán a Szerencs utcánál menet közben tartóztattak fel gépkocsikat. Az akcióban sárga mellényes civil ruhás rendőrök is részt vettek.

A Velvetnél jelentkezett egy szemtanú, aki éppen arra járt és látta az esetet:

„A civil ruhás rendőrök három autót állítottak meg és vettek körbe. Amikor odeértem a Szerencs utcához, öt ember ült a földön hátrabilincselt kézzel, és a nyomozók épp iratokat pakolták át a kocsijukból a sajátjukba" – mondta el lapunknak szemtanú olvasónk.

Az eset azért nevezhető különlegesnek, mert ritkán fordul elő, hogy menet közben szorítanak le autósokat és csapnak le rájuk. Így feltételezhető, hogy nem számítottak tűzharcra. Ha a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai nyomoznak egy ügyben, akkor a célszemély többnyire vagy országgyűlési képviselő, vagy rendőr lehet.

Kerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget is, ahol nem cáfolták értesüléseinket, ám elzárkóztak kommentálásuktól:

„Az Ön által kérdezett ügyben – a nyomozás érdekeire tekintettel – nem kívánunk tájékoztatást adni a sajtónak" – írta válaszában a Velvetnek dr. Simon Richárd, főügyészségi ügyész.


Nagyobb térképre váltás