„Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat" – tájékoztatta a Velvetet a főügyészség sajtóosztálya.

A közlemény szerint két éve a huszonéves fiatalokból álló társaság a templom közelében italozott. . Mellettük haladt el a városban ismert és népszerű zenész. A társaságból két vádlott a köszönést követően a sértett után futott és minden ok nélkül bántalmazni kezdte. A földre kerülő férfit testszerte rugdosták acélbetétes bakancsaikkal.

A bántalmazásnak az vetett véget, hogy társaik utánuk mentek és a cselekmény befejezésére kérték őket. Egyikük azonban még később is visszament az ekkor már eszméletlen, életveszélyes állapotban fekvő sértetthez, hogy ölési cselekményét befejezze. Végül már nem bántalmazták  tovább, de mobiltelefonját elvették és a közeli bokros részen eldobták, hogy semmiképpen ne tudjon segítséget kérni.

A földön fekvő férfire járókelők találtak rá és értesítették a mentőket. A bántalmazás olyan súlyos volt, hogy az messze meghaladta az átlagosnak számító testi és lelki gyötrelmet. A sértett igen súlyos, maradandó testi és lelki sérüléseket szenvedett, önálló életvitelre a továbbiakban már nem képes.

A két bántalmazót különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség. Az előzetes letartóztatásban lévő férfiakra fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.