A Készenléti Rendőrség járőrei az utóbbi napokban seregnyi gyereket találtak meg, és vittek haza, vagy intézetbe – derül ki a police.hu-ról. Egy 13 éves lányt Konyár-Sóstó mellett leltek fel; a lány anyja péntek délután kért rendőri segítséget, mert utoljára akkor látta gyerekét, amikor iskolába ment, de azta a mobilját sem vette fel. Később egy helyi férfi szólt, hogy Konyár-Sóstó mellett látta a gyereket, akinek nem esett baja. Meghallgatták, visszaadták az anyjának.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több elkóborolt gyereket találtak, igaz, őket még csütörtökön: Nyírbátorban egy 15 éves nyírcsászári lányt, Mátészalkán pedig egy 16 éves vajai lányt igazoltattak. Az adatok ellenőrzésekor kiderült, hogy a fiatalokat eltűnését már jelezték a gyermekotthonok, amelyben laknak. Mindkettejüket visszavitték.

Még szerdán egy miskolci 12 évest kérdeztek ki délelőtt, a Városháza téren. A fiú elmondta, hoyg engedély nélkül távozott az egyik miskolci gyermekvédelmi intézetből. A Készenléti Rendőrség munkatársai visszaszállították a gyermekvédelmi intézménybe az elkószált 12 éves fiatalt, akit az intézmény nevelőjének sérülés és panaszmentesen átadtak.