Több rendőrt is elvittek a keddi állománygyűlés alatt a TEK munkatársai a XIII. kerületi rendőrkapitányságról – értesült a HVG. A Terrorelhárítási Központ a Velvetnek megerősítette az információt, ám további kérdéseinkkel a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányítottak minket.

Úgy tudjuk, a rendőröket társtettesként elkövetett hivatali vesztegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és mind az öten szabadlábon védekeznek.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea azt közölte, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztályának felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége szolgálati helyéről gyanúsítotti kihallgatásra előállított öt, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságának állományába tartozó rendőrt.

A HVG értesülései szerint a rendőrök járőrszolgálat ellátása közben a szabálytalanul közlekedő járművezetőktől vesztegetési pénzt fogadtak el annak érdekében, hogy a helyszínen kiszabottnál nagyobb összegű bírságtól „méltányosságból” eltekintsenek. Az intézkedésben részt vevő rendőrök a kapott pénzt megosztották egymás között.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint két ilyen eset történt, az egyikben három, a másikban két rendőr vett részt az intézkedésben.