A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla súlyosbította egy tiszakürti férfi ellen indított büntetőügyben a Szolnoki Törvényszék 2013 szeptemberében első fokon kimondott ítéletét. A most 40 éves férfi ellen folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás. – írja a szoljon.hu.

A vádirat szerint a számos alkalommal – köztük erőszakos közösülésért is – elítélt vádlott 2005 őszén szabadult az egyik büntetés-végrehajtási intézetből. Napokkal később máris élettársi kapcsolatba lépett egy tiszabői nővel, akivel ezek után közösen nevelték a most 26 esztendős asszony korábbi kapcsolatából származó, 2003 januárjában született lánygyermekét. 

A vádlott élettársa rendezett családi hátteret biztosított a családnak, így a 2006-ban megszületett közös gyermeküknek is, de a férfi az együttélésük alatt – amit többször is megszakított egy-egy szétköltözés, illetve a vádlott börtönbüntetése – több esetben vitt a közös otthonukba prostituáltakat, akikkel a gyermekek és élettársa jelenlétében a másik szobában közösült.

Ezt az asszony nem nézte jó szemmel, de társa veréssel fenyegette meg őt és a gyermekeket is, hogy tűrjék az ő szabados szexuális életét. A férfi ezek után nem csupán prostituáltakat vitt a lakásba, de egyre sűrűbben élt nemi életet éjszakánként úgy az élettársával, hogy a velük egy ágyban alvó gyermekek ezt lássák. A vádlott 2010 augusztusában ismét az egyik börtönbüntetéséből szabadult. A férfi ekkortól kezdődően az élettársa lányát a tiszabői, majd a fegyverneki „otthonukban” számtalan alkalommal – egy-egy kiadós verés kíséretében – fajtalanságra kényszerítette. Éjszakánként vagy a szintén bántalmazott élettársával, vagy a nő lányával, vagy mindkettőjükkel testi kapcsolatot létesített. 

 A Szegedi Ítélőtábla a férfi ellen indított büntetőügyben a vádlott büntetésének tartamát 10 évről 15 évre súlyosította. Az ítélet jogerős.