A Békés Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt kezdeményezte a 47 éves vésztői férfi előzetes letartóztatását, amelyet a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója el is rendelt - írja az MTI.

Az ügyészségi közlemény szerint a kényszerintézkedést egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel rendelték el. Másrészt azért, mert feltételezhető volt, hogy a gyanúsított - aki eddig nem működött együtt a hatósággal - kiemelt jelentőségű tárgyi bizonyíték, a lőfegyver elrejtésével vagy megsemmisítésével veszélyeztetné vagy meghiúsítaná a bizonyítás eredményességét, harmadrészt a bűnismétlés veszélye is fennáll - fejtették ki.

A csütörtöki lövöldözésben a 47 éves vésztői férfi volt élettársának édesanyját és új párját sebesítette meg halálosan. A két sérült péntek délelőtt is életveszélyes állapotban volt. A rendőrségre fél négykor érkezett bejelentés arról, hogy lövéseket hallottak egy magyarbánhegyesi házból. A gyanúsított tette után magával vitte a lányát, akit utóbb megtalált a rendőrség és biztonságba helyezett. A férfi nem sokkal tette után Békéscsabán, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon feladta magát.