Csendes megemlékezésnek indult, mégis indulatokat kavart a hősi halált halt Kövecs Gergő tiszteletére tartott díjátadó május 20-án Siófokon. A hét hónappal ezelőtt, a Rám-szakadékban, egy kiránduló mentése közben életét vesztett hadnagyot a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) posztumusz tüntette ki Az Év Tűzoltója díjjal – írja a Blikk

A megemlékezésre a tűzoltó szüleinek kérésére meg sem hívták az özvegyet, aki ezt igencsak zokon vette, ráadásul azt állítja, hogy a tragédia után megígért gyorssegélyt sem kapta meg teljes egészében.A HTFSZ elnöke és Kövecs Gergő szülei a Vasárnapi Blikknek nem tagadták, hogy nem hívták meg az özvegyet.

– A tragédia után 100 ezer forintos gyorssegélyt ígért a katasztrófavédelem, melyet a belügyminisztérium a szabályok szerint megtízszerezett volna, de csak másfél hónap elteltével, december elején kaptunk 38 500 forintot. Így a belügy is csak bruttó 385 ezer forintot adott. Ez azonban még a legolcsóbb kőre sem elég, nemhogy egy hősi halotthoz, Gergőhöz méltó emlékhelyre. De nem kell nekünk oklevél, nem kell segély, nem kell sirkő, csak a Gergőt adják vissza! – mondta  az anyós.