A magyar repülőtársadalom egyik ismert alakja is életét vesztette a szerda esti balesetben, amikor egy Apollo Fox repülőgép a dunaújvárosi repülőtértől 800 méterre a földbe csapódott, írja a Blikk. Mindössze három hónappal jó barátja és pilótatársa, Nádas Tamás műrepülő világbajnok halála után most Komócsi Zoltán szenvedett halálos balesetet, B. Zsolttal együtt.

A 44 éves féri cégének Facebook oldalán tegnap tették közzé halálhírét. "Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Komócsi Zoltán 2014.05.28-án tragikus hirtelenséggel életét vesztette. Emléke szívünkben örökké él." Loskay László, a reptér vezetője jól ismerte mindkét áldozatot. "Zsolt klubtag, az övé az Apollo Fox Ul típusú gép. Jó barátok voltak Zoltánnal, több éve repültek együtt" - mesélte a Blikknek. 

A lap információi szerint Komócsi Zoltán egy szállítócéget üzemeltetett, és szinte minden pénzét hobbijára, a repülésre költötte. Gyakorlott pilótának számított, több mint 400 órát töltött a levegőben. 

A légügyi hatóság még vizsgálja a baleset körülményeit.