Ítéletet hirdetett a Budapest Környéki Törvényszék annak a 35 éves abonyi nőnek az ügyében, aki 2013 februárjában olyan súlyosan megverte az 57 éves anyját, hogy az belehalt sérülélseibe.

A bíróság ítélete szerint Sz. É. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében a bíróság 12 évi börtönbüntetésre és 10 évi közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős, azt a vád és a védelem is tudomásul vette.

Úgy tudni, hogy a 35 éves vádlott és 57 éves anyja egy abonyi házban éltek, italozó életmódot folytattak, ebből adódóan pedig gyakoriak voltak a kettőjük közötti veszekedések, amelyek többször kölcsönös tettlegességig fajultak.

Az anya 2013. február 27-én későn ért haza, és lánya úgy érezte, fogyaszott némi alkoholt is. Ez nem tetszett neki, ezért ellökte anyját, megpofozta, a fejét ütötte és rúgta, majd egy sodrófával ütlegelte mellkasát és hátát.

A vádlott másnap reggel vette észre, hogy anyja nem él, ezzel azonban nem foglalkozott, a holttestet a reggeli órákban a szomszédban lakó unokái fedezték fel.