Egy édesapa kétségbeesett segélykiáltására figyelt fel a szomszédos házban lakó férfi hétfő este Újszászon. A család kétéves kislánya esett bele a ház udvarán álló kútba. Édesapja a szomszéd férfi segítségével emelte ki az eszméletlen gyermeket, aki a víz alá merült. – írja a police.hu .

A szülők közben értesítették a mentőszolgálatot, akik telefonon segítették irányítani a gyermekük életéért aggódó családtagokat az újraélesztésben. Ekkor érkeztek meg a helyszínre az Újszászi Rendőrőrs járőrei, akik az erősen akadozó, szaggatott légzésű gyermeket stabil oldalfekvésbe helyezték, melynek köszönhetően a kislány fel tudta köhögni a lenyelt vizet, és visszanyerte eszméletét.  Az egyenruhások további orvosi ellátás céljából átadták a gyereket az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték.

A rendőrök megállapították, hogy a család három gyermeke az udvaron álló, kerti kútnál játszott, amikor a tragikus eset történt. A kút egy betontetővel volt letakarva, mely a kislány alatt beszakadt.

A Szolnoki Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást az eset kapcsán, melyben szakértők bevonásával vizsgálja a személyi felelősség kérdését is.