Visszavonta vallomását az a 24 esztendős makói nő, aki azt állította, hogy június 1-jén két férfi megtámadta, és egyikük megerőszakolta - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Szenti Szabolcs felidézte: a nő csütörtökön tett bejelentést arról, hogy négy nappal korábban Makó központjában két férfi megtámadta, életveszélyes sérülést okozva bántalmazta, majd egyikőjük megerőszakolta.

A rendőrség a terhelő vallomások, házkutatás során beszerzett tárgyi bizonyítékok, poligráfos vizsgálat, pszichológusi vélemény alapján életveszélyt okozó testi sértés és szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki egy férfit, majd őrizetbe vette. Az ügyészség indítványára a bíróság szombaton elrendelte az előzetes letartóztatását - közölte a szóvivő.

A nyomozók kedden ismét - már negyedszer - kihallgatták a makói nőt. Ekkor visszavonta a korábban tett terhelő vallomásait, és úgy nyilatkozott, hogy csak kitalálta a bűncselekményt. A rendőrség a vallomás után kezdeményezte a férfi szabadlábra helyezését - tudatta a százados.

A rendőrség hamis vád bűntettének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tesz a nő ellen a Szegedi Nyomozó Ügyészségen.

Szenti Szabolcs az MTI érdeklődésére elmondta, a nő a nyomozók többszöri kérdésére is határozottan állította, hogy nem külső nyomásra vonta vissza vallomását.