„Mintegy negyvenmillió forint értékű, 33 kilogrammnyi marihuánát foglaltak le a rendőrök egy csütörtök esti akcióban a VI. kerületben -  erősítette meg a Velvet értesüléseit Maroshelyi Attila, a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályának osztályvezetője pénteken tartott sajtótájékoztatóján. Lapunk korábban úgy értesült, hogy egy drogszállítmánnyal összefüggő rendőrsági akció zajlott tegnap este a Szondi utcában. Az ügyhöz közeli forrásunk szerint a rendőrök nem véletlenül tartózkodtak nagy erőkkel a helyszínen, ugyanis pontos ismeretekkel rendelkeztek arról, hogy ebben az időpontban egy taxival jelentős mennyiségű drogszállítmány érkezik.

Úgy tudjuk, az akció a Béke Radisson Hotel mélygarázsában kezdődött, ahol információink szerint a rajtaütés során egy albán férfi megpróbált a taxival elmenekülni: először teljes gázzal a rendőröknek hajtott, majd több parkoló kocsinak ütközve megpróbált elmenekülni a helyszínről. A rendőrök ekkor adtak le két lövést az autóra, az egyik a csomagtartóba fúródott, a másik pedig a bal hátsó kereket érte. Az albán férfi a kocsit hátrahagyva próbált meg elmenekülni, de végül sikerült a rendőröknek elfogni. A taxi csomagtartójában jelentős menyniségű kábítószert találtak, a drog mennyisége meghaladta a 30 kilót. 

Személyi sérülés nem történt – áll a rendőrség korábbi közleményében. "Kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt két albán és egy török állampolgár ellen indult eljárás; mindhármukat őrizetbe vették" - mondta az osztályvezető. 

Hangsúlyozta, hogy az egyik autóban talált, valószínűleg egy déli országból származó drog - felhígítás és kiporciózás után - Budapest egyhavi marihuánafogyasztását is fedezhette volna.

A három férfi ellen kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárás, a menekülő albán esetében pedig felmerülhet a hivatalos személy elleni erőszak, illetve a gyilkossági kísérlet gyanúja is. A rendőrség a három férfit - a 41 éves H. A.-t, a 47 éves I. H. J.-t, valamint a 27 éves H. J.-t őrizetbe vette és javaslatot tesz előzetes letartóztatásuk indítványozására.–írkja a police.hu.

Kérdésre válaszolva hozzáfűzte, hogy valamennyien bűntettet előéletűek, korábban kábítószerrel kapcsolatos és erőszakos bűncselekményeket követtek el Magyarországon.