Három gyermek súlyosan, egy könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy robbanótest kedden kora délután Várpalotán, a Vörösmarty utcában. A sérülteket - mindannyian 14 évesek - a veszprémi kórházba vitték. A gyerekek egy ház udvarán bukkantak a robbanótestre.

A helyszínen tartózkodó kollégánk beszélt az egyik sérült gyerek anyjával, aki elmondta, hogy a gyerekek minden híresztelés ellenére nem a lőtérről hoztak magukkal valamilyen robbanótestet, hanem az udvarukban játszottak. Egy fémdetektorral szórakoztak, amikor körülbelül 3 centi mélyen megtalálták a robbanótestet. Ezután egy bottal ráütöttek a szerkezetre, ami ettől felrobbant. A gyerekek fejét sok repesz eltalálta, a veszprémi kórház gyermekintenzív-osztályán kezelik őket. Az anya hozzátette, direkt azért nem engedték a négy 14 éves gyereket, akik egyébként egymás osztálytársai, ismerősei voltak, máshova játszani, csak a ház udvarába, hogy nehogy bajuk essen. Nem is érti, hogy történhetett az egész. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy pontosan milyen robbanótest robbant. A rendőrség jelenleg a veszprémi kórházban van, a sérültek ruháit viszik el további vizsgálatra.

Update: Időközben kiderült, hogy a helyzet súlyosabb, mint amilyennek elsőre tűnt, két gyereket súlyos, életveszélyes sérülésekkel továbbszállítottak a győri kórházba. Egy gyerek súlyos sérüléseket szenvedett, a negyedik pedig könnyűeket, valószínűleg a fejükön sérültek meg mindannyian.