"Geroge Clooney rendőrkézen" – ez a hír jelent meg a police.hu-n. Gondoltuk, a rendőrség sajtóosztályának furcsa humora már tényleg nem ismer határokat, ám kiderült, csupán egy kicsit bulvárosították magukat – legalábbis ami a blikkfangos címadást illeti. Ám ezúttal is kiváló történettel szolgálnak a rend őrei:

Mint a közleményből kiderült, egy 77 éves esztergomi bácsihoz ment be F. József és F. Józsefné, és azt állították, az önkormányzat emberei. Ezt bizonyítva még hamis igazolványt is lobogtattak, amin valóban ott virít George Clooney képe, mint az önkormányzat segélyszolgálatának munkatársa. Sajnos az idős bácsit sikerült megtéveszteni, és beengedte a házaspárt, akik kérdezősködés közben jó pár dolgot bezsebeltek a lakásból. Az idős férfi ezt csak az után vette észre, hogy elmentek, és azonnal hívta a rendőröket, akik hamar elkapták a tolvajokat. 

Az egyenruhások több hamis igazolványra is rábukkantak az autójuk átvizsgálásakor: Az egyiken F. József, mint nyomozó kapitány szerepelt, a másikon George Clooney fényképe volt látható, egy harmadik segítségével pedig az asszony igazolta magát egy ismert énekesnő fényképét felhasználva. Saját személyi nem volt náluk, ezért csak a rendőrségen tudták őket azonosítani, ahol kiderült, hogy több rendőrkapitányság és bíróság is körözte F. Józsefet. 

Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben vizsgálják, hogy a házaspár követte-e el további hasonló jellegű bűncselekményeket. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.