Egy testvérpár, a 33 éves Á. Krisztián, és a húga, Á. Szilvia, továbbá H. Beáta, K. Attila és Kunal Ch. több mint száz nőt kényszerített prostitúcióra 11 angliai városban, köztük Brentben és London környéki bordélyokban. A bűnbanda a nőket a Stansted repülőtéren fogadta, hamis ígérettel hívták őket az országba, irodai és bébiszitter munkákra. Az odaérkező nők útleveleit elvették, erőszakkal fenyegették, és megfélemlítették őket, ezzel kényszerítve a szexrabszolgaságra. Voltak, akiket megerőszakoltak, az egyik húszéves lányt arra kényszerítettek, hogy brutális szexuális játékokban vegyen részt a kuncsaftokkal – súlyos sérüléseket szenvedett. A Blikk információi szerint ez azért történt meg, mert a lány pizzát mert rendelni a bordélyba.

A nőket harminc és száz fontos órabérért (11 446 Ft - 38 144 Ft) kínálták a kuncsaftoknak. A lánykereskedő csoportot a hatóságok 2013 januárjában tartóztatták le, a bíróság szexuális kizsákmányolással, emberkereskedelemmel és eltitkolt vagyonuk miatt marasztalta el a futtatókat. Az ügyben ítélet később várható – írja a Times

Az elmúlt évben több tucat futtatót tartóztattak le a külföldi hatóságok, több országban is hasonló metódussal dolgoznak a magyar stricik: hamis ígérettel csábítják a nőket külföldre, ahol prostitúcióra kényszerítik őket, veréssel és fenyegetésekkel tartják őket ott.