A Kurier.at információi szerint egy grazi lakás pincéjében partizott két 16 éves fiú és egy 14 éves lány a múlt hétvégén, akiknek az éjszakájuk egy svéd krimibe illő történettel zárult. Az egyik fiú a másikat fegyverrel kényszerítette arra, hogy megerőszakolja a lányt, aki ennek a kérésnek eleget tett, majd ő maga lelőtte a felbujtóját. A gyilkosság után a 14 éves lányt a 16 éves fiú elvitte a barátaihoz, majd visszament a tett helyszínére, és a harmadikon lakó nagyapjának bevallotta, mit tett. A nagypapa nem egyezett bele abba, hogy a rendőrségre menjenek, inkább segített megszabadulni a holttesttől: szőnyegbe csavarták, és Magyarországra szállították, ahol el is temették.

A grazi rendőrség a házkutatás során két puskát és két gázpisztolyt talált, az osztrák lapnak az egyik ügyvéd nyilatkozott, de csak annyit, hogy egyelőre nem tud többet mondani.

A magyarországi érintettésg miatt megkerestü az ORFK-t, a sajtóügyelet az ügyben nem tudott információval szolgálni arról, hogy a magyar rendőrség keresi-e a szőnyegbe csavart 16 éves fiú holttestét. „A grazi rendőrséghez tartozik az ügy, ők az ügygazdák" – kaptuk válaszul. A Velvet információi szerint a magyar igazságügyi szerveket az osztrák hatóságok még nem keresték meg hivatalosan az ügyben.