Túrázók találták meg B. Szilvia, a Budapesten eltűnt családanya holttestét, akit már több mint egy hete keresett a családja – értesült a Velvet. Lapunk úgy tudja, hogy a kirándulók hétfőn késő délután a budai hegyekben Budaliget és Remeteszőlős között bukkantak rá az asszony holttestére. Információink szerint B. Szilvia halálának körülményeit még vizsgálja ugyan a rendőrség, ám elsődleges szakértői vélemények szerint önkezűleg vetett véget az életének. 

Mint megírtuk, a pszichiátriai kezelés alatt is álló nő a II. kerületből tűnt el június 17-én 7 óra 40 perc és 7 óra 50 perc között a Máriaremetei úton lévő iskolából. A 37 éves asszony férje a Facebookon kérte ismerőseit és idegeneket, hogy segítsenek a nyomára bukkani. B. Szilvia ugyanis 15 hónapja alvászavarral és súlyos depresszióval küzdött, orvosi kezelés alatt állt. Lapunknak korábban a férj elmondta, hogy már egy ideje nem szedte a gyógyszereit, ez közrejátszhatott az eltűnésében.Szilvi 15 hónapja alvászavarral küzd, amelynek megoldásában az elejétől fogva orvosi segítséget is kap és mi is igyekeztünk megadni neki minden támogatást, hogy jobban legyen. Két alkalommal már eltűnt, azért, hogy minket megóvjon a feltételezett betegség okozta fájdalomtól. Most is ez történhetett" – mondta a Velvetnek korábban a férj. 

A közösségi oldalon közzétett felhívásra rengetegen jelentkeztek és próbáltak segíteni. A megannyi önkéntesen túl a Pest Megyei kutató-mentő szolgálat több, mint 40 emberrel kereste a családanyát a bejelentések alapján. A nő férje a Velvetnek múlt héten még bizakodóan újságolta, hogy talán egy kamerafelvétel alapján kiderülhet, merre jár a felesége. Időközben azonban a segítségnek is meglett a hátulütője: az ország különböző részéről jelentették az emberek egyidőben, hogy látták B. Szilviát, hol rövidebb hajjal, hol más hajszínnel. A férj ezért legutóbbi bejegyzésében megköszönte a segítséget, és azt kérte, hogy aki látja, próbálja szóval tartani.   

A hvg.hu -nak megerősítették a rendőrségtől, hogy megtalálták az eltűnt édesanya holttestét, az esetet közigazgatási eljárásban vizsgálják.