Tévesek azok a sajtóértesülések, hogy Magyarországon megtalálták volna az elmúlt heti grazi drogpartit követő tinigyilkosság áldozatának holtesttét – értesült a Velvet. Mint azt lapunk is megírta, rejtélyes gyilkosság történt egy grazi pincelakásban, ahol három fiatal szórakozott.

Az osztrák lapok arról írtak, hogy a feltételezett gyilkos nagyapja segítségével áthozta az osztrák magyar határon a holttestet, és nálunk ásták el.

Osztrák forrásokból nem hivatalosan arról értesültünk, hogy egyelőre nem sikerült pontosan tisztázni a drogparti és a gyilkosság részleteit. Az elképzelhető, és erre vonatkozó részvallomások is vannak, hogy a holttestet Magyarországon rejthették el.

A Velvet információját erősíti a Kleine Zeitung helyszíni tudósítása is Rábafüzesről, ahol állítólag gyilkosággal vádolt fiatal fiú és nagyapja az áldozat, Marcel Andre S. holttestét elrejtették. A lap arról ír, hogy a hatóságok ugyan hírzárlatot rendeltek el, de kiszivárgott: a holttestre még nem bukkantak rá. A helyiek szerint közel 100 rendőr kereste a közeli erdőben az áldozat maradványait a hét végén. A helyiek körében vadabbnál vadabb történetek keringenek szájról szájról: van aki egy bőröndről beszél, amelyben az áldozat feldarabolt holttestét rejthették, mások szerint megzavarhatták a tetteseket, miközben próbálták elrejteni a hullát.

Úgy tudni, egy helyi pincérnő látta a gyilkossággal gyanúsított 16 éves S. Sebastiant hétfőn délután, tehát órákkal a grazi gyilkosság után, sőt, ki is szolgálta. "Két szénsavas vizet kért, idegesnek tűnt és rohant vele az erdő felé, majd pár perc múlva visszajött és kicserélte két szénsavmentesre" – idézi a pincérnőt a Kleine Zeitung. 

A magyar rendőrség tartja magát ahhoz az álláspontjához, amiről részben már a Velvet is írt, hogy hivatalosan a két ország igazságügyi szervei még nem vették fel a kapcsolatot, sem a két ország rendészeti egységei együtt, sem magyar rendőrök külön még nem indítottak hivatalosan akciót a holttest felkutatására.

Ezt erősítik azok a szintén nem hivatalos osztrák értesüléseink, miszerint a két ország között mindeddig csupán informális „beszélgetés" történt az ügyben, és – éppen az ellentmondó vallomások miatt – informális „kutatás" indult, igaz, Magyarországon is.

Természetesen szeretnénk megismerni a hivatalos osztrák álláspontot a gyilkosság részleteiről, és arról is, hogy az érintettek vallomásai alapján hol is kell keresni az áldozat holttestét, illetve mikor kezdődik meg a két ország rendőrségének együttműködése. Megkerestük a grazi rendőrséget, várjuk a válaszukat.